Новина

Жесть, а не харчування – нардепка з Рівного продовжує розкривати схеми в оборонці

11:45, 27 Квітня

зображення новини

Народна депутатка з Рівного – Соломія Бобровська вже не вперше публічно розкриває схеми, які діють у Міністерстві оборони і пов’язані із харчуванням військовослужбовців. Депутатка, зазначає, що найбільш огидне в цій ситуації, що воїнам постачають неякісну, часто зіпсуту продукцію

В своєму черговому дописі присвяченому цій темі вона говорить, зокрема, про таке:

“Нещодавно пройшов Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де заступник Міністерство оборони України Ігор Халімон прямо визнав, що харчові закупівлі контролює монополіст «Військсервіс-Волонтер».
Щоб остаточно намахати всіх, Міністерство уклало!!!! додаткові угоди для покращення якості харчування. Спитаєте з ким? З Військсервіс -Волонтер! Що ж змінилось після додаткових угод?

  • ТОВ “Військсервіс–Волонтер” звільняється від обов’язкового контролю якості та безпечності продуктів у профільній установі МінОборони.
  • Раніше компанія отримувала гроші, якщо у військових частин немає претензій до виконаних робіт. Якщо претензії були, то «Військсервіс» мав виправити порушення і тільки потім отримувати платню. Тепер ж компанія отримує платню в будь-якому випадку, навіть якщо привезе гнилі продукти.
  • Термін постачання продуктів при освіженні суттєво збільшується.
  •  Крім того, тепер монополіст не зобов’язаний замінювати зіпсовані продукти на свіжі. Раніше військова частина могла відмовитись прийняти зіпсовані продукти.
  • Тепер ж, вони обов’язково мають приймати всі продукти і вже самостійно мають звертатися до Міністерства Оборони, щоб перевірити їхню якість. “

Соломія Бобровська заявляє, що направить депутатське звернення до Презедента України, як Верховного Головнокомандувача.

Також на підтвердження своїх слів стосовно зіпсутих продуктів вона наводить відео курсантів однієї із військових частин.

Обережно у відео присутня нецензурна лексика!

Ми пишаємось тим, що борщ включили в спадок ЮНЕСКО та офіційно визнають українським. А на відео теж борщ, яким годують…

Posted by Solomiia Bobrovska on Monday, April 26, 2021

 

Читайте також: Харчування в армії – скільки ще годуватимуть військових зіпсованими продуктами