Новина

Замість подарунків: до Дня вчителя Острозька гімназія зібрала гроші для хворих дітей

17:00, 06 Жовтня

зображення новини

Батьківський комітет та педагогічний колектив Острозького НВК «Школа І – ІІІ ступенів – гімназія» замість традиційних квітів та подарунків до професійного свята вирішили допомогти хворим діткам. Для дітей батьки та педагоги зібрали понад 17 тис.

Ідею благодійної акції запропонувала заступниця директорки з виховної роботи Тетяна Абрамович. Ініціативу підтримав весь навчальний заклад.

Напередодні Дня вчителя у четвер, 3 жовтня, до гімназії завітала очільниця фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева. Під час зустрічі з батьками пані Мар’яна розповідала про роботу фонду й тих дітей, які наразі потребують нагальної допомоги.

Зокрема, очільниця фонду поділилася історією дворічної Мілани Соломко. Дівчинка від березня 2019 року проходить лікування у відділенні онкогематології. Вона отримала 5 блоків хіміотерапії. Зараз дитина проходить курси опромінення і має позитивну динаміку у лікуванні. Але для того щоб закріпити результат всього лікування дівчинці потрібно протягом 18 місяців приймати препарат сухої хіміотерапії – Ланвіс. Вартість однієї упаковки ліків становить 5000 гривень.

Відповідно до спільного рішення батьківського комітету благодійному фонду передали понад 12 тисяч гривень адресної допомоги для Мілани Соломко.

Ще чотири класи Острозької гімназії передали кошти для лікування діток з Острога. Зокрема для Алінки Ліщук, для якої в Центрі рідкісних захворювань поставили діагноз «Альфа-монозидоз». Це надзвичайно рідкісна хворобу, яку в Україні має всього декілька дітей.

Відзначимо, що не тільки батьки долучилися до благородної справи. За ініціативи самих учнів 3-А в класі впродовж місяця діяла «чарівна скринька», куди діти збирали кошти. Ці гроші також передали на благодійність.

Я йшла з маршрутки додому і плакала. Доросла тітонька плаче. Навіть не намагалась витерти сльози бо все одно дощ….

Опубліковано Мар'яною Ревою Четвер, 3 жовтня 2019 р.

 

Як розповіла Мар’яна Рева, Острозька гімназія – єдиний заклад освіти Рівненщини, який напередодні свята долучився до благодійності всім колективом. Такі акції вже проводили напередодні святкувань  Останнього дзвінка та Першого вересня. До благодійності тоді долучалися окремі класи.

Ви також можете допомогти дітям перейшовши за посилання!