Новина

Закликав до відновлення срср: 38-річного рівнянина викрила СБУ

11:01, 06 Січня

зображення новини

У Рівному співробітники СБУ викрили чергового прихильника комунізму.

Цього разу лобістом радянізації виявився 38-річний житель Рівного, який у забороненій соцмережі (Вконтактє) публікував антиукраїнські наративи із закликами відновлення СРСР.

Співробітники СБУ регіону встановили, що зловмисник, не зважаючи на широкомасштабне російське вторгнення на територію України, продовжував поширювати заборонену в Україні радянську символіку та лозунги, які використовує держава-агресор для ведення інформаційної війни проти нашої держави.

Крім цього, правоохоронцями встановлено факт популяризації вказаним громадянином України комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в інформаційному просторі.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.Досудове розслідування здійснюють слідчі Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

Наразі вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

За скоєне йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це повідомило Управління СБ України в Рівненській області.