Новина

Захисника з Квасилова, який повернувся з полону, нагородили орденом

13:38, 24 Березня

зображення новини

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагородили воїна з Квасилова Дмитра Полов’яна.

Дмитро Полов’ян став на захист України у березні 2022 року. Отримав важкі поранення, потрапив у полон та дивом вижив. Зараз проходить реабілітацію на Львівщині. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський. Високу державну нагороду вручив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Дмитро Полов’ян народився 1997 року в Квасилові. За освітою слюсар з ремонту рухомого складу. Працював на залізниці. Паралельно займався громадською діяльністю. На захист територіальної цілісності України став у березні торік. У липні Дмитро отримав важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини з порушенням внутрішніх органів, хребта, нижніх кінцівок. У такому важкому стані кілька місяців перебував у російському полоні.

У жовтні 2022 року Дмитра у важкому стані разом з іншими 19 військовослужбовцями повернули з полону.

Відтоді триває його реабілітація. Спершу лікування він проходив у Запоріжжі, звідки військового перевели до одного з медзакладів Львівської області. Зараз хлопець на фінальному етапі лікування, потроху починає заново ходити.