Новина

Як зараховують першокласників у школи Рівного

14:00, 07 Квітня

зображення новини

Вже стартував прийом заяв у перші клас у рівненських школах. З 1 вересня у Рівному наберуть 115 перших класів, у які зарахують 3,5 тисячі дітей, зазначають у міському управлінні освіти. Про це повідомляє Суспільне.

У школі №13 у Рівному набір у перші класи стартував з 1 квітня. 

“Вже до трьох класів набрали діток. Взагалі, ми це робимо на подвір’ї. Але оскільки сьогодні невдала погода, то приймаємо в закладі. Заходять по одному, дезінфікують руки, міряють температуру і підходять до мене”, – розповідає секретарка ЗОШ №13 Наталія Ревуцька.

До заяви батьки мають додати ряд документів –  копія свідоцтва про народження, реєстрація місця проживання, медогляд та копія довідки про щеплення.

“Ця школа для нас не є новою, тут навчається мій старший син. Хороша дуже школа, хороший навчальний процес, має свої традиції і свої цінності”, – розповідає чому обрала навчальний заклад не за місцем реєстрації і проживання. рівнянка Ірина Веселовська.

Тестують дитину перед першим класом лише за бажанням батьків. Як пояснює директор закладу Михайло Бєлік, співбесід у 13-тій школі для майбутніх учнів немає.

“140-150 дітей ми маємо взяти. Але торішній і позаторішній досвід каже, що заяв маємо приблизно 200-250. В першу чергу дивимося ті, які проживають на території закладу, другий – це брати і сестри, які вчаться в нашій школі і ходять з інших районів, це найбільша категорія дітей наших, звичайно. І діти працівників школи, дуже багато випускників приходить”, – коментує директор ЗОШ №13 Михайло Бєлік.

Принцип першочергового зарахування дітей до шкіл за місцем проживання діє до 1 червня.

“Станом на 1 червня керівник закладу на підставі оригіналів поданих документів має видати відповідний наказ по школі. З 1-го червня по 15-те червня буде відбуватися зарахування дітей на вільні місця, тобто тих дітей, які не проживають на території обслуговування і не мають першочергового права на зарахування. Після 15-го червня дітей зараховують у порядку надходження заяв”, – пояснює начальниця організаційно-інспекторського відділу управління освіти Рівного Валентина Середюк.