Новина

Викрили масштабну корупційну схему, в якій задіяні й посадовці ДСНС Рівненщини

15:04, 31 Серпня

зображення новини

СБУ викрила масштабну корупційну схему в 11 управліннях ДСНС, в тому числі й за участі посадовців Головного управління ДСНС у Рівненській області. Злочинна діяльність ставила під загрозу життя українців, зокрема, у воєнний час.

За даними СБУ, посадовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за прискорене погодження дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.

Насамперед «схема» стосувалася погодження планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах, зокрема у великих торгових центрах, АЗС та інших об’єктах.

За отриманий хабар посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Зокрема, під час ліквідації наслідків російських обстрілів. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України.

Учасниками злочинної схеми є посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 особам злочинної групи.

Триває досудове слідство. Всі учасники злочинної групи будуть притягнені до кримінальної відповідальності.

Про це повідомило Управління СБ України в Рівненській області.