Новина

Водії маршруток відмовились везти безплатно учасників бойових дій у Рівному

12:23, 03 Червня

зображення новини

У Рівному водії маршруток відмовились везти безкоштовно двох учасників бойових дій. Про це повідомив на сторінці “Ветеранського Братерства” у Facebook Віктор Кошкін, який раніше судився з міськрадою про повернення пільгового перевезення пасажирів під час карантину. Він зазначив, що після позитивного рішення суду ситуація з перевезеннями пільговиків дещо покращилась.

“Але тільки за два останніх вихідні дні до мене звернулись два учасники бойових дій, один з яких має інвалідність війни ІІ групи, про безпідставну відмову у проїзді. Напевно, що якщо буде ситуація погіршуватися, ми будемо діяти жорстко. Думаю, що не дуже будуть задоволені власники маршрутів, коли їхні транспорти будуть лишати ліцензії на перевезення у місті Рівне”, – сказав Віктор Кошкін.

Шановне товариство! Боротьба за право пересування громадським транспортом убд триває. Ми пильно стежимо за дотриманням…

Posted by Ветеранське Братерство – Рівне on Monday, May 31, 2021

 

Головний спеціаліст управління транспорту та зв’язку Рівнеради Дмитро Царук розповів, що з перевізниками провів профілактичну бесіду. Про це повідомляє Суспільне.

“Викликав я до себе двох водіїв з 30-го та 64-го маршруту, обидва відмовляли. У мене є два їх пояснення, робота проведена. У нас немає каральних норм, ми штрафи не виписуємо. Ми можемо викликати такого водія до себе, перевізник може звільнити його, ми можемо рекомендувати його звільнити”, – повідомив Дмитро Царук.

Водій 30 маршруту пояснив свою відмову тим, що не знав про необмежене пільгове перевезення учасників бойових дій, проте зобов’язався робити це надалі з дотриманням карантинних вимог пасажирського перевезення.

Водій 64 маршруту пояснив, що на той час, коли він відмовив у проїзді, в салоні його маршрутки вже не було вільних сидячих місць.

Головний спеціаліст також пояснив, що за такі проступки водіїв не звільняють, а обходяться тільки профілактичною бесідою.

“Якщо ми звільнимо водія, то завтра взагалі не буде кому возити, тому що на сьогодні у нас недостача водіїв дуже велика. На сьогодні – 320 водіїв, а має працювати 600. Якщо ми будемо всіх їх виганяти за такі порушення, то у нас транспортний колапс буде”, – розповів Дмитро Царук.