Новина

Відомий письменник проведе у Рівному лекцію для підлітків

13:53, 13 Вересня

зображення новини

Популярний український письменник, автор романів “Де немає Бога”,  “Зазирни у мої сни” та низки тревелогів Макс Кідрук проведе у Рівному лекцію для підлітків-переселенців і місцевої молоді віком від 14 до 18 років. Тему розповіді спікер тримає у таємниці.

Зустріч проходитиме 21 вересня о 17:00 у готелі “Рейкарц Оптіма” (вул. Словацького, 9). Вона відбудеться у рамках проєкту “Наука єднання”, який реалізовує громадська організація STEM is FEM за підтримки програми “Єднання заради дії”. Вхід безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням.

Під час зустрічі підлітки можуть поспілкуватися з письменником та поставити свої питання. Кідрук відомий в Україні як автор тревелогів та перших українських технотрилерів (“Бот”, “Твердиня” та інші).

А після цього учасники матимуть змогу проконсультуватися з психологом та отримати корисні поради з адаптації до нових умов.

Як розповідає ініціатор STEM is FEM, український ІТ-підприємець та засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв, у рамках таких клубів підлітки мають змогу соціалізуватися та отримати психологічну підтримку в умовах невизначеності війни.

“Ми намагаємось допомогти якомога більшій кількості підлітків, які зараз опинились у складних обставинах. Тому ми постійно вдосконалюємо наш проєкт – залучаємо нових спікерів серед митців, науковців, айтівців та різноманітних фахівців. А оскільки десятки підлітків з інших міст теж цікавилися можливістю долучитися до клубів, ми запустили онлайн-зустрічі”, – розповідає координаторка проєктів STEM is FEM та “Наука єднання” Єлізавета Коренко.

Офлайн-зустрічі у рамках проєкту “Наука єднання” відбуваються раз на два тижні у шістьох містах України: у Львові, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Хмельницькому та Вінниці. Також STEM is FEM регулярно влаштовує онлайн-зустрічі. Реєстрація на них – за посиланням.