Новина

Відомо, що стало причиною утруєння дорослих та дітей у ресторані та розважальному комплексі Рівного

17:33, 10 Лютого

зображення новини

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 29 січня 2020 року в м. Рівне зареєстровані 2 спалахи кишкової інфекції. Зокрема, після святкування весілля в ресторані «Адалін» на кишкову інфекцію захворіли 7 гостей, а також серед відвідувачів сімейно-розважального комплексу Flay Kids на кишкову інфекцію захворіло 6 дітей.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області в ході епідрозслідування спалахів проведенні позапланові перевірки вказаних закладів та відібрані проби для лабораторних досліджень.

В обох закладах при перевірках виявлені численні порушення санітарно-гігієнічного режиму та порушення гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, насамперед, технології приготування страв, а також порушення при закупівлі та зберіганні продовольчої сировини та готових страв.

В обох закладах допускаються в обіг харчові продукти, які виготовлені в домашніх умовах (торти), що категорично заборонено.

В ресторані «Адалін» при мікробіологічному дослідженні харчових продуктів та сировини виділено сальмонелу із замороженого м’яса свинини (відсутнє маркування та виробник не встановлено), а також сальмонелу із соусу пікантного власного виробництва. Підвищене мікробне забруднення лабораторно підтверджено у пробі курячих яєць та 5 готових стравах. У 2 змивах із кухонного обладнання та посуду виділені бактерії групи кишкової полички. Серед персоналу виявлено 4 носії золотистого стафілококу. Отримані результати свідчать про незадовільні санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим на харчоблоці, порушення умов зберігання продуктів, недостатній контроль за здоров’ям персоналу, недотримання правил особистої гігієни.

В ресторані на території сімейно-розважального комплексу Flay Kids сальмонела виявлена у двох напівфабрикатах власного виробництва: «голден чікен» та «сир фрі в сухарях». Підвищене мікробне забруднення підтверджено у пробі курячих яєць та трьох пробах харових продуктів власного виробництва. У 10 із 30 змивів на харчоблоці виявлено бактерії групи кишкової палички, що свідчить про незадовільний санітарно-гігієнічний режим, порушення дезінфекції та правил особистої гігієни персоналом. Серед персоналу виявлено 3 носії золотистого стафілококу.

По виявлених недоліках при перевірках та отриманих лабораторних результатах надано приписи адміністрації закладів. Винесено 2 рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів.

Найближчим часом Держпродспоживслужбою будуть проведені повторні контрольні перевірки по виконанню приписів.