Новина

В пам’ять про Рівненського спецпризначенця відкрили меморіальну дошку на Острожчині

13:42, 03 Квітня

зображення новини

Меморіальну дошку загиблому спецпризначенцю Тарасові Мельнику відкрили вчора, 2 квітня, в освітньому закладі, де навчався Герой. Пам’ять про 31-річного капітана поліції віднині увіковічнена в його рідній школі – у селі Оженин колишнього Острозького району. Тарас Мельник — начальник 3-го відділу з проведення спецоперацій (штурмового) управління КОРД ГУНП в Рівненській області загинув 22 травня 2022 року в Запорізькій області під час ракетного обстрілу.

Службі в органах внутрішніх справ присвятив понад 10 років. Від початку повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності України на території різних областей. Відрядження у Запоріжжя стало останнім у його житті.
З відданістю та оптимізмом ставився до своєї служби, незважаючи на ризики професії спецпризначенця. Вільний, сильний та незалежний — понад усе любив життя та цінував свободу. Справжнім «козаком» його називали поза очі — на території нескореного козацького краю він і поліг, захищаючи свою Батьківщину.

Віддати шану загиблому вчора прийшли рідні, колеги, представники влади, знайомі, односельчани та школярі.“Пам’ять про твій подвиг житиме вічно, Герою! Тарас Мельник – назавжди в строю!”написали на сторінці Поліції Рівненської області.