Новина

У Здолбунові попрощалися з Героєм Романом Луциком

15:06, 08 Вересня

зображення новини

У Здолбунові знову попрощалися з Героєм: в останню путь земляки провели Романа Луцика, воїна Збройних сил України, який загинув, виконуючи бойове завдання на Харківщині. Воїну було всього 28 років.

Про це повідомляє Здолбунівська міська рада.

Роман Луцик народився 22 червня 1994 року у Здолбунові, в родині залізничників Оксани та Петра Луциків. Зростав у великій дружній сім’ї разом зі старшою сестрою Іриною.

Навчався у міській шостій школі, де закінчив 9 класів. Потому продовжив навчання в Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту за спеціальністю «Столяр-будівельник, тесля».
Завершивши навчання, працював на меблевій фабриці у Квасилові, бував на заробітках.

У травні 2020 року Роман уклав контракт на проходження військової служби в лавах ЗСУ. Коли 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення, Романа з побратимами підняли по тривозі. Відтоді боєць на своєму танку воював у різних куточках нашої держави, які намагався загарбати агресор.

Рідні розповідають, що у вільні хвилини Роман завжди телефонував найближчим людям. Спілкуючись з сестрою, завжди цікавився, як справи у племінниць, яких дуже любив.
Наприкінці літа боєць пошкодив п’яту, невдало зістрибнувши з танка. Проте до шпиталю не звернувся – не хотів покидати побратимів.

Востаннє Роман виходив на зв’язок з сестрою 5 вересня. А вже наступного дня від командира військової частини, де служив Роман, надійшла звістка про те, що 6 вересня солдат Роман Петрович Луцик, вірний військовій присязі, під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України загинув внаслідок ворожого обстрілу на Харківщині. Життя Романа обірвалося в розквіті сил. йому було всього 28.Співчуття родині Романа, горе якої безмежне.

Світла пам’ять та довічна шана Героєві!