Новина

У селі на Рівненщині будуватимуть християнський медцентр для онкохворих дітей

16:30, 03 Січня

зображення новини

На Рівненщині благодійники будуватимуть клініку для дослідження та лікування лейкемії у дітей. ЇЇ зведуть в одному з найменших сіл Гощанської громади – у селі Дуліби.

Про це повідомив голова Гощанської громади Микола Панчук, а також показав перші візуальні проєкти майбутнього медзакладу, розповіли у Суспільному.

Подружжя Юлія та Юрій Санько у серпні 2019 року втратили свого сина Тимофія через онкохворобу. Рятуючи його в різних країнах, вони поставили собі за мету збудувати сучасну медичну клініку для лікування українських дітей з онкологією. У 2021-му Юлія Сенько пояснювала Суспільному мотивацію так:

“Наш середній син захворів на рак крові. Після довгого лікування в Україні, Білорусії, згодом в Італії, він пішов на небо, а в нашому серці залишився біль за наших дітей, які змушені в наш час у не дуже хороших умовах проходити лікування. Ми хочемо побудувати перший в Україні християнський онкологічний центр для дітей з раком крові”, – розповіла Юлія Санько.

Вартість будівництва оцінили в 16 мільйонів євро.

Після пошуку місця подружжя зупинилось на селі Дуліби Гощанської громади. Через 9 місяців після смерті сина вони зареєстрували християнський благодійний фонд “Усмішка Тимоші”, під егідою якого будуватиметься клініка. Гроші на цей проєкт збирають різними способами.Запланована орієнтовна площа медзакладу – 8 тисяч квадратних метрів. Проєкт передбачає окремі палати для кожної дитини і її батьків, а лікування також здійснюватимуть запрошені лікарі з Італії, розповідала Юлія Санько.

Загалом під будівництво клініки виділи три земельні ділянки: дві площею до 2 га і одна – понад 8 га.

Як повідомив голова Гощанської громади Микола Панчук, робота над виготовленням необхідної документації триває з весни 2020 року. Селищна рада надала дозвіл на виготовлення містобудівної документації — розроблення детального плану території. У лютому 2022 року містобудівну документацію з детальним планом території затвердили.

На останній сесії Гощанської селищної ради депутати погодили дозвіл на розроблення проєкту землеустрою для зміни цільового призначення найбільшої за площею земельної ділянки. Згодом її можна буде виставляти на аукціон. Наступний крок – надання містобудівних умов та обмежень для виготовлення проєктної документації з подальшим отриманням дозволу на будівництво.Фото: Facebook голови Гощанської громади Миколи Панчука