Новина

У Рівному та Квасилові можливі перебої із водою

17:42, 21 Жовтня

зображення новини

Перебої із централізованим водопостачанням в багатоповерхових будинках смт. Квасилів, що біля Рівного, можуть початися вже 21 жовтня. У «Рівнеоблводоканалі» заспокоюють, якщо вони і виникатимуть, то матимуть тимчасовий характер — поки спеціалісти підприємства мінятимуть проблемну ділянку водогону «Рівне-Квасилів». З огляду на болотисту місцевість, де буде проводитися заміна аварійної труби, весь цей процес триватиме три дні. Однак на обласному водопостачальному підприємстві планують завершити все раніше. Як би там не було, це все одно краще ніж в авральному порядку ліквідовувати пошкодження взимку, як було на початку цього року.

Про можливі перебої з водопостачанням мешканців міста Рівне та селища Квасилів попередили в КП “Рівнеоблводоканал”.

Вже відомо, що на період робіт у багатоповерхові житлові будинки Квасилова вода буде подаватися із пониженим тиском. Іншими словами, до верхніх поверхів вона може не доходити. Окрім того, без централізованого водопостачання залишаться і частина будинків приватного сектору Рівного. Зокрема, на вул. Смерековій, вул. Весняній, пров. Весняному та вул. Хутірській. Щоправда, відновити подачу води на більшості цих вулиці працівники «Рівнеоблводоканалу» планують в перший же день після початку робіт. А трохи згодом і на вулиці Смерековій.

Також відомо, що заміною аварійною ділянки водопроводу займатимуться одразу дві ремонтні бригади. Це, а також гарні погодні умови, мають сприяти більш швидкому виконанню робіт.

Нагадаємо, що пошкодження на цій ділянці водогону стаються вже не вперше. На початку цього року працівникам «Рівнеоблводоканалу» доводилося тричі ліквідовувати аварійні пориви. Причина – зношеність труб та агресивне середовище (оскільки водопровід пролягає через болотисту місцевість). Щоб подібних проблем не виникало у майбутньому, «Рівнеоблводоканал» планує повністю замінити проблемну ділянку на нові поліетиленові труби, які є більш стійкими до агресивного середовища.

На весь період ремонтних робіт мешканці смт. Квасилів будуть забезпечені чистою питною водою. Спецмашина знаходитиметься біля магазину «Мавка». Усі довідки можна отримати за телефоном аварійно – диспетчерської служби 26-74-44.