Новина

У Рівному планують видовищне закриття сезону спідвею

11:15, 20 Вересня

зображення новини

Нагоду відвідати міжнародні змагання зі спідвею на Рівненському Мототреці фанати та любителі цього спорту матимуть під час закриття цьогорічного спортивного сезону.

У неділю, 29 вересня, у Рівному відбудеться міжнародний турнір на «Кубок Закриття Сезону», який проводить «Клуб Вболівальників Рівненського Спідвею». На рівнян та гостей міста очікує видовищне змагання у якому братимуть участь гонщики з Чехії, Польщі, Латвії та України.

Як повідомляють організатори участь у гонці вже підтвердили відомі майстри спідвею, а саме: Кястас Пуоджукс та Олег Михайлов (обидва представляють клуб «Локомотив» з Даугавпілса (Латвія) у І-й Польській Лізі), улюбленець рівнян, діючий гонщик та тренер Станіслав Бужа («Ванда» з Кракова (Польща), ІІ-а Польська Ліга), дворазовий чемпіон Польщі серед юніорів, призер командних чемпіонатів Європи та світу у складі збірної Польщі серед юніорів Даніель Качмарек (представник «Унії» з Тарнува у І-й Польській Лізі), який беззаперечно може стати зіркою турніру.

Тривають перемовини з польськими спортсменами Патріком Войдило (“Спарта” Вроцлав (Польща), Польська Екстраліга), Бартеком Ковальські, Томашом Орватом та Павелом Месьонцем, а також латвійцями Даніїлом Колодінскім та Річардсом Ансвіесулісом.

Серед українців мають стартувати Марко Левішин (нагадаємо, що Марко посів 7-ме місце у фіналі особистого чемпіонату Європи U21 у Рівному), Станіслав Мельничук, Віталій Лисак, Андрій Кобрін, Назар Федорчук та Андрій Розалюк. У разі відсутності можливості стартів одного з вищевказаних гонщиків у турнірі візьмуть участь Павло Бондарчук та Дмитро Мостовик. І як повідомляє видання, до кінця тижня рішення про виступ у Рівному має прийняти й найсильніший гонщик України Андрій Карпов.

Змагання проходитимуть за кубковою системою: 12 заїздів + 2 півфінали + Великий Фінал. На церемонію відкриття змагань запрошені міський голова Рівного Володимир Хомко та консул Республіки Польща Марек Запур.

В перервах між заїздами стартуватимуть учні дитячо-юнацької секції ім. Віктора Чайки при КЗ «Рівненський міський спортивно-технічний клуб» РМР. Також відбудуться показові виступи мотокросменів. Окрім власне визначення переможців заключних змагань у спортивному сезоні 2019-го року відбудеться заїзд на честь 15-річного ювілею прийняття Республіки Польща до Євро Союзу. Окремий Кубок буде вручено гонщику, який покаже найкращий час заїзду під час змагань від постійного шанувальника Рівненського спідвею Олексія МУЛЯРЕНКО.

Розклад проведення міжнародних змагань на «Кубок Закриття Сезону» у неділю 29 вересня:

12:00 до 15:00 – прибуття спортсменів на стадіон з технічних видів спорту “Мототрек” та проходження техкомісії планується;
14:45 – Фінальна інспекція треку –
15:00 – Засідання журі -;
15:30 – брифінг з гонщиками -;
16:00 – Церемонія відкриття змагань -.
16:20 – Старт 1-го заїзду -.
18:30 – Церемонія нагородження -.

Вартість квитків: 120 грн. – дорослий, 60 грн. – дитячий (віком від 6 до 12 років).