Новина

У Рівному батьку, який впустив немовля із рук повідомили про підозру

13:04, 26 Лютого

зображення новини

У ніч з 6 на 7 лютого у Рівному батьки привезли до лікарні 9-місячну дівчинку, у якої медики діагностували закриту черепно-мозкову травму та перелом кісток склепіння черепа.

Читайте також: У Рівному батько впустив немовля із рук. Дитина тяжко травмувалася

Кримінальне провадження, розпочате за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною слідчі перекваліфікували на статтю 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке тілесне ушкодження). Про це йдеться на сайті відділу комунікації поліції Рівненської області.

30-річний рівнянин під час допиту пояснив, що того вечора із дружиною та донькою перебували в гостях. Батько, будучи напідпитку, разом із 9-місячною дитиною зайшов до ванної кімнати. В цей час немовля різко ворухнулась та він впустив її на плитку. Такі ж покази дала і 22-річна матір, у якої це сталося на очах.
Батьки попутним автомобілем доставили доньку до лікарні.

Нині немовля після проведеного лікування перебуває вдома, загрози здоров’ю немає. Відповідно до результатів судово-медичної експертизи спричинені тілесні ушкодження відносяться до категорії тяжких.

Учора, 25 лютого, слідчі повідомили 30-річному рівнянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 128 КК України.

Слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає покарання у виді громадських чи виправних робіт, або обмеження волі строком до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Офіційно підозрюваний не працевлаштований. Крім того, він неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків та незаконне поводження зі зброєю.