Новина

Тариф на проїзд у громадському транспорті Рівненщини піднімуть

16:15, 15 Червня

зображення новини

Перевізники у травні звернулись до Рівненської ОДА щодо підняття тарифу. Вони обґрунтували та запропонували переглянути розрахунок вартості проїзду на приміських і міських маршрутах. Йдеться про граничну межу тарифу на перевезення, яка досі становила одну гривню за кілометр.

“Розрахунки розроблені на 1,59 гривні, на даний час їх аналізують. Паралельно проводимо і свій аналіз окремо, бо є всі підстави вважати, що діючий тариф в 1 гривню, який встановили у 2018-му році, нерентабельний. Я думаю, що тарифи піднімуть вже до кінця цього тижня”, – сказав заступник начальника обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець.

Президент “Союзу перевізників України” Валентин Демчук зазначив, що на маршрутах, де хороший пасажиропотік та нормальна дорога, тариф на проїзд деякий час піднімати не будуть. Про це розповідає Суспільне.

“Якщо вас цікавить, де саме буде підніматися точно – там, де відсутні дороги або в геть поганому стані, або де низький пасажиропотік і короткі маршрути. На довгих маршрутах, я думаю, що найближчим часом він підніматися не буде, тому що існує дуже велика конкуренція з боку нелегальних перевізників, які взагалі не сплачують податків”, – розповів Валентин Демчук.

Він додав, що на коротких маршрутах або маршрутах, які проходять дорогами з поганим покриттям, ціна за проїзд вже вища, ніж гривня за кілометр. На неї погоджуються самі пасажири.

Читайте також: Підвищили вартість проїзду в громадському транспорті у Рівному