Адвокат Олександра Горбачова показує відео 4-річного сина свого підзахисного. Артем не бачив батька, відколи бойовий офіцер опинився на лаві підсудних – понад 2 роки.

Розвідник оперативного командування “Захід” перебуває у Старобільському СІЗО від літа 2017-го за підозрою у скоєнні тяжкого злочину.

Оскільки провину підсудного не можуть довести протягом тривалого часу, захисники Горбачова звернулися до апеляційного суду з клопотанням змінити запобіжний захід – віддати офіцера на поруки чотирьом побратимам. Один із них – Микола Миколайчук. Вони разом із Горбачовим на війні від 2014-го. Зокрема брали участь у звільненні Станиці Луганської та Макарового.

“Він мій товариш, починаючи з 2010 року, а починаючи з 14-го мій побратим. Відповідно до тих розвідувальних даних, які він надавав мені, я як начальник штабу батальйону планував потім бойові дії. За час перебування на Луганщині – а це 6 місяців, батальйон зазнав мінімальних втрат під час звільнення Станиці Луганської. Станиця Луганська утримується донині, там майорять державні прапори”, – наголосив Микола Миколайчук.

Суд першої інстанції понад 20 разів відхиляв клопотання щодо зміни запобіжного заходу для підсудного. Проте слідство за цей час не змогло довести, що затриманого бойовика вбили саме зі зброї Горбачова.”Відповідно до показань осіб, які є обвинувачені в інших кримінальних провадженнях, а також свідчення свідків, це був саме артилерист “Луганської народної республіки”. Абсурдність у тому, що Горбачова та Команова навіть не було на місці скоєння злочину”, – каже адвокат підсудного.

Розгляд справи по суті продовжиться на початку жовтня у Лисичанському суді.