Новина

СБУ затримала злочинців, які залякували людей та “вибивали” гроші

16:55, 01 Березня

зображення новини

Служба безпеки України нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало мешканців регіонів і вимагало гроші з підприємців для поповнення “каси” криміналітету в Києві та на Рівненщині. Задокументовано факт “вибивання” через погрози вбивства 30 тисяч доларів. Про це йдеться на сторінці прес-офіцер Управління СБ України в Рівненській області.
Під час 17 обшуків виявлено вогнепальну зброю, радіостанції, балаклави та гроші, отримані злочинним шляхом, чорнові записи із доказами протиправної діяльності та понад 16 кілограмів незаконно видобутого бурштину.


Слідчі з’ясували, що до складу банди входило п’ять осіб, які раніше неодноразово були засудженні за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Вони через створення штучних конфліктних ситуацій вимагали гроші з громадян, у тому числі підприємців. У разі відмови бандити погрожували фізичною розправою.

“Зібрані” гроші, організатори угруповання направляли на утримання представників кримінальних кіл, які відбували покарання у виправних установах Рівненщини. Крім цього зловмисники переправляли засудженим наркотики та засоби зв’язку для координування злочинної діяльності на “волі”. Також встановлено, що двоє лідерів банди брали активну участь у вирішенні “конфліктів” між кримінальниками.

Правоохоронці затримали у Києві та місті Вараш Рівненської області двох організаторів та трьох активних учасників угруповання. У межах кримінального провадження за вимагання, встановлення та поширення злочинного впливу та крадіжки затриманим повідомлено про підозру. Лідерам угруповання обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.