Новина

СБУ затримала начальника одного з відділів Рівненської міськради за підозрою на хабарі у 2500 доларів

17:59, 30 Квітня

зображення новини

Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській міські раді та на поверхах, де розміщені структури Управління будівництва та архітектури, тривають слідчі дії.

Правоохоронці працювали у двох приміщеннях Рівнеради: на Соборній та Лермонтова. Затримали начальник відділу генплану та розвитку міста управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради Артура Д.  Про це повідомило видання “Четверта влада”.

На сайті прокуратури Рівненської області зазначено, що, чиновник вимагав від фізичної особи-підприємця хабар сумі  25оо  доларів США за сприяння в погодженні реєстрації проектної документації щодо реконструкції об’єкта нерухомості та прийняття рішень по видачі необхідних дозвільних документів.

Посадовця викрито правоохоронцями одразу після одержання ним другої частини коштів у сумі 1100  доларів США, яку вилучено в м. Рівне.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання неправомірної вигоди), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва працівників Рівненської місцевої прокуратури.