Новина

Роботи одеських митців можна побачити в острозькому музеї

14:37, 28 Липня

зображення новини

Сьогодні, 28 липня, у Музеї книги та друкарства м. Острог відкрили виставку плакатів  “Всі слова тепер носять військову форму” від ініціативи “Літери в місті – музей типографії Одеси”. 

Плакати, створені під час повномасштабної військової агресії, ілюструють наші спільні переживання в цей час.

Під час війни наша діяльність здавалася не зайвою, але й недостатньою. І ми взялися за плакати. За плакати, як зрозуміліший, яскравіший, об’єднуючий формат; за плакати, з якими можна ходити на мітинги, вивішувати на вулицях, публікувати в інтернеті; за плакати, які можна продавати, збираючи цим гроші для захисників країни. У результаті ми створили понад 150 робіт і не збираємося зупинятися” – наголосили автори плакатів.

Концепція плакатного проєкту – краса українського слова (і семантична, і графічна) на допомогу українським воїнам. Тому майже всі плакати – кириличні, більшість – україномовні. Дизайн базується на роботах видатних українських графіків та шрифтових майстрів, а висловлювання, що лежать в основі всього, – це, нерідко, цитати з творів української літератури, а також важливі фрази сучасної війни.

Плакати демонструються в Музеї книги та друкарства м. Острог разом з оригіналами українських видань ХХ ст. та іншими графічними роботами, якими були сповнені натхнення автори плакатів.

Виставка є вираженням наших спільних переживань та відчуттів, пов’язаних з цією війною. Поєднання зі спадщиною українських графіків двадцятого століття є підтвердженням зв’язків поколінь та актуалізацією їхнього мистецтва” – ділиться враженнями від робіт заступник директора ДІКЗ м. Острог Брижук Андрій.

Виставка відкрита для огляду в музеї. Вартість вхідного квитка – 15 грн.