Новина

Рівнянин ледь не загинув через забуту на плиті їжу

16:38, 03 Лютого

зображення новини

2 лютого о 16:05 на спецлінію “101” надійшло повідомлення, що в місті Рівне по вулиці Вербовій з помешкання на третьому поверсі багатоквартирного житлового будинку виходить дим.
У повідомленні також йшлося про сильне задимлення у під’їзді та те, що у помешканні можливо перебуває власник.
На місце виклику негайно було направлено два чергових пожежно-рятувальних відділення та оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС.


Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що дим виходить з однокімнатної квартири. Задимлення було настільки сильним, що вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. Потрапивши до оселі бійці ДСНС виявили на підлозі напівпритомного власника. Чоловіка негайно було вивидено на свіже повітря та передано бригаді швидкої медичної допомоги. На кухні рятувальники виявили увімкнену газову плиту на якій підгорали у посудині рештки їжі.
Надзвичайники газ перекрили, а помешкання провітрили.
Паралельно із порятунком чоловіка, інша група вогнеборців провела евакуацію семи мешканців із задимлених верхніх поверхів.
57-річного власника помешкання, де відбулося підгорання їжі для обстеження госпіталізовано до медичного закладу.
До даного виклику залучалося три одиниці спецтехніки ДСНС та 14 рятувальників.
Варто додати, що останніх три роки рівняни часто порушують правила пожежної безпеки у побуті забуваючи вимкнути газову колонку на якій готується їжа. Це трапляється з декількох причин, одні засинають, інші забувають і йдуть з дому по власних справах, а дехто перебуваючи на підпитку наражає своє життя і життя мешканців на небезпеку.
Варто відмітити, що підгоряння їжі може призвести не лише до пожежі в приміщенні, а й до вибуху побутового газу з непередбачуваними наслідками.
Тому рятувальники звертаються до громадян із застереженням дбати про пожежну безпеку власних осель.