Новина

Рівненський школяр переміг на конкурсі в Китаї

17:35, 14 Жовтня

зображення новини

Вихованець Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Владислав Парфенюк у складі команди МАН України брав участь у третьому конкурсі командних проектів «Belt & Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop». Захід проходив в кінці вересня в китайському місті Наньнін. Окрім нашого земляка, медалі та дипломи за найкращі розробки отримали ще четверо юних українських науковців.

Разом зі своїм молодим колегою з Дніпра наш Владислав Парфенюк змагався в категорії «Мистецтво електронних схем». Решта манівці з України змагалися у двох інших категоріях: «Креативне програмування» та «Мистецтво друку».

Загалом у міжнародниї інтелектуальних змаганнях взяли участь двісті юних науковців з 33 країн світу. Їх поділили на56 міжнародних команд, котрі конкурували між собою у восьми секціях. Крім категорій, в яких показали високі результати представники України, були також «Відеовиробництво», «Мистецтво моделювання», «Розумний робот», «Кольорова хімія» та «Авіамоделювання».

Вперше у межах конкурсу фахівці «UF Incubator» провели тренінги «Життєздатний проєкт». Новацією у змаганні також стала заснована Національним центром «Мала академія наук України» та «UF Incubator» спеціальна нагорода. Нею відзначили 24 учасники з Азербайджану, Туреччини, Чехії, Китаю, Коста-Ріки, Філіппін, Камбоджі та Уганди ? вони отримали сертифікати на участь у міжнародному стартап-таборі «Junior Startup Camp 2020», що відбудеться восени наступного року. Серед організаторів ? НЦ «МАНУ» як Центр ЮНЕСКО та «UF Incubator».

У рамках конкурсу відбулося щорічне засідання Міжнародного координаційного комітету з наукової освіти у рамках ініціативи «Один пояс – один шлях». Де  українська сторона ініціювала проведення заходів для розвитку підприємницького мислення молоді на прикладі діяльності «UF Incubator». Адже саме це, на думку дорослих науковців, сьогодні є найкращою інвестицією в майбутнє.

Довідково. Владислав Парфенюк навчається в 10 класі Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату. Керівниками його наукової діяльності є Віталій Янішевський та Андрій Заморський.