Новина

Рівненські лікарі врятували 3-річну дівчинку після обстрілів у Запорізькій області

12:37, 15 Листопада

зображення новини

У Рівненській обласній дитячій лікарні врятували життя трирічній Поліні, травмованій під час вибуху в Мелітополі. Під обстріл дівчинка потрапила 30 вересня, коли її сім’я в евакуаційній колоні виїжджала із зони активних бойових дій.

Того дня загинули її старша сестра, брат та матір, яка врятувала трирічну доньку, прикривши її собою.Із Запорізької області дівчинку доправили в лікарню на Рівненщину, де за її життя боролися майже місяць.Фото: Суспільне Рівне

Завідувач хірургічного центру Микола Поліщук розповів Суспільному, що трирічну пацієнтку привезли через п’ять днів після поранення.

“Множинні осколкові поранення тулуба, кінцівок. Із величезним дефектом гомілки, м’яких тканин. Мусили 5-6 днів пролікувати від інфекції, рана очистилася, провели пластику місцевими тканинами, вона пройшла успішно”, — сказав Микола Поліщук.

Рівненські лікарі боролися за її життя кілька тижнів.

“Це колективна праця — реанімація, операційна, хірургічний центр і суміжні спеціалісти, педіатри. Вона пробула в нас десь днів 15 і через три тижні, ми поклали на зняття швів. Шви знялися через три тижні, і зараз дитина в задовільному стані”, — повідомив Микола Поліщук.Нині дівчинку виписали зі стаціонару. За даними завідувача хірургічним центром, з початку широкомасштабного вторгнення в обласній дитячій лікарні прооперували шістьох дітей, яких евакуювали із зони бойових дій.