Новина

Рівненські енергетики встановлюють для лелек безпечні платформи-гнізда

14:35, 23 Березня

зображення новини

Чотири роки поспіль компанія «Рівнеобленерго» встановлює безпечні гнізда для птахів, які є символом миру, надії, вірності, добробуту, родючості.

“Встановлюємо безпечні домівки для лелек. Традиційно поспішаємо до повернення лелек з вирію. Лише цього тижня встановлювали гнізда на Рокитнівщині, Млинівщині та Дубенщині“, – повідомляють у компанії.

Спеціальні конструкції для гнізд виготовляють власними силами – це роблять працівники дільниці з ремонту обладнання. Аби убезпечити пернатих, персонал “Рівнеобленерго” намагатиметься встигнути змонтувати нові домівки для лелек до кінця березня.Протягом року було виготовлено 112 таких платформ, монтаж яких ще й зараз триває у різних населених пунктах Рівненщини.

Нагадаємо, металеві платформи, що встановлюються вище рівня електромереж – попередження коротких замикань, можливого обриву проводу під вагою гнізда, а відтак – перерв у електропостачанні.

Крім того, небезпечне розташування пташиних гнізд – безпосередньо на опорах – може стати причиною ураження електричним струмом птахів та людей.

Загалом за чотири роки такої роботи працівники Рівнеобленерго встановили понад 300 нових осель для лелек.

На фото: встановлення нових гнізд у Рокитному, селах Грядки, Хорупань, Вербень та М’ятин на Дубенщині.