Новина

Рівненська лікарка Інна Кравчук, яка била дітей, працювала без ліцензії

10:01, 05 Березня

зображення новини

У лікарки Інни Кравчук з Рівного, яка била дітей під час лікування, немає ліцензії на роботу дитячим стоматологом. Про це розповідає народна депутатка від “Європейської солідарності” з Рівного Яна Зінкевич.

Читайте також: Рівненській дитячій стоматологині обрали запобіжний захід

Яна Зінкевич отримала відповідь на своє депутатське звернення від Міністерства охорони здоров’я за підписом міністра.

“Як у 21 столітті стало можливим, що людина без спеціального обов’язкового дозволу – і раптом займає посаду дитячого лікаря? Чому це відкрилось лише тоді, коли ця людина побила беззахисних дітей? Скільки ще таких непевних осіб на медичних посадах, про яких ми не знаємо і які не піддаються контролю відповідних служб?.. Це кричущий випадок медичного свавілля, який має непоправні наслідки. Насильства над дітьми можна було б уникнути, якби не було місця для прикривання та замовчування порушень та можливо навіть злочинів.”, – зазначено у дописі депутатки.

Профільний заступник міського голови Юрій Поліщук розповів, що у Рівному перевірять наявність ліцензії на медичну практику в закладах усіх форм власності. Про це повідомляє Суспільне.

Також заступник нагадав, що рівняни мають право вимагати в них ознайомлення з дозвільними документами на діяльність до будь-якого медзакладу.

Ознайомитись із дозвільними документами та відмовами МОЗ можна за посиланням.