Новина

Рівненщина змагається за 20 мільйонів євро інвестицій

16:07, 11 Березня

зображення новини

В 4 регіонах України збудують Центри професійної досконалості. За право залучити кошти в межах проєкту «EU4SKILLS» змагаються сім областей: Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька. Про це інформує пресслужба Рівненської ОДА

У кожній з обраних пілотних областей за можливість стати центром професійної досконалості змагається по 3 заклади професійної освіти. На Рівненщині це – Квасилівський професійний ліцей, Вище професійне училище 22 міста Сарни та Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі.

У регіонах по черзі працюватиме експертна місія KfW для відбору 4-х закладів, які завдяки європейській інвестиції у 20 мільйонів євро стануть Центрами професійної досконалості. Ще 20 мільйонів євро проєкту планується спрямувати у ці регіони для побудови менших об’єктів у межах інфраструктури професійної освіти.

Варто зазначити, що за результатами моніторингу Інституту професійних кваліфікацій на Рівненщині найкраща мережа закладів професійно-технічної освіти в Україні, як за кількістю учнів в розрахунку на одного викладача, так і, відповідно, за собівартістю навчання.

Довідково: Для модернізації системи підготовки кваліфікованих кадрів 17 грудня 2018 року підписали Угоду між Україною та Європейською Комісією про фінансування Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Загальний обсяг фінансування – 58 мільйонів євро. Це кошти на модернізацію інфраструктури, закупівлю обладнання, створення центрів професійної досконалості, навчання майстрів та вчителів, розроблення нових освітніх стандартів тощо.