Новина

Рівненщина у скорботі: вчора попрощалися із чотирма Захисниками

09:32, 15 Листопада

зображення новини

Вчора, 14 листопада, на Рівненщині віддали шану та провели в останню путь чотирьох військових, які поклали життя за Україну: Олександра Дещинського зі Здолбунова, Миколу Бондарчука з Кореччини, Олега Миколайчука із Клеванської громади, Артура Молчановича із Миляцької громади.

34-річний Олександр Дещинський зі Здолбунова 6 березня поповнив лави ЗСУ. Спочатку полігон, далі – передова. Де служив Олександр, рідні не знали, завжди казав – він в тилу. Так говорив, аби батьки не хвилювалися.

З дитинства Олександр чув від батька історію, що його дідусь, Тихон Дещинський, у далекому 1941-му пішов на фронт, пройшов усю війну, був неодноразово пораненим. Перемогу зустрічав у госпіталі. Дідусь прожив 92 роки і все життя носив у собі осколки фашистських снарядів. Олександрові теж на долю випало стати на захист Вітчизни, тільки вже від рашистів.

Солдат загинув внаслідок артилерійського обстрілу 1 листопада поблизу населеного пункту Шевченко Донецької області. В грудні Герою мало б виповнитися 35 років. Не встиг одружитись, хоча зустрів своє кохання. …Його назавжди запам’ятають усміхненим, веселим. Сашка, який завжди жартував і ніколи не падав духом.

У цивільному житті 32-річний Микола Бондарчук з Крилова Корецької громади був зубним техніком. Навіть не встиг створити сім’ю, але після повномасштабного вторгнення одразу став на захист України, рідного дому та своїх близьких.
На жаль, солдат Микола Бондарчук загинув 11 листопада в боях за суверенність та незалежність України під час виконання бойового завдання на Миколаївщині.

У мирному житті Олег Миколайчук із Оржева Клеванської громади працював за кордоном. Коли прийшла на українську землю московська орда – став на захист Вітчизни.
На жаль, 34-річний солдат-розвідник Олег Миколайчук загинув 7 листопада під час виконання бойового завдання внаслідок мінно-вибухової травми поблизу населеного пункту Павлівка Донецької області. Не дочекаються додому батьки сина, не зустріне кохана дівчина свого обранця…

Артур Молчанович родом із села Будимля Миляцької громади, проживав на Сумщині. Був призваний під час мобілізації до лав Збройних Сил України. Мужньо протистояв російському агресору та захищав Батьківщину. На жаль, Артур загинув 29 жовтня на Луганському напрямку під час артобстрілу. Вчора жителі Миляцької громади провели в останню дорогу Воїна.

Ми пам’ятатимемо кожного, хто віддав найцінніше за наше мирне небо та майбутнє України!

Вічна шана та подяка мужнім Захисникам України!

Співчуття рідним…