Новина

Рівне на два дні стало центром тролейбусного туризму

16:50, 03 Жовтня

зображення новини

30 вересня та 2 жовтня 2019 року комунальне підприємство “Рівнеелектроавтотранс” Рівненської міськради відвідали представники міжнародної групи любителів електротранспорту Німеччини та Швейцарії. За словами туристів, рівненське тролейбусне підприємство – єдине підприємство Європи, яке зберегло і підтримує у хорошому технічному стані та оригінальному вигляді тролейбуси “Škoda 9Tr”, які постійно експлуатуються на маршрутах міста. Про це повідомили в комунальному підприємстві.

Найцікавішим для гостей, як і для мешканців м. Рівне, є тролейбус “Škoda 9Tr”. Цей історичний тролейбус 1974 року випуску, започаткував рух електротранспорту в місті Рівне. Він і на даний час є “найраритетнішим” в Україні працюючим тролейбусом.

Працівники “Рівнеелектроавтотранс” постійно підтримують всі свої тролейбуси “Škoda 9Tr” у відмінному технічному стані та оригінальному вигляді, для того, щоб ці тролейбуси ще довгі роки приємно нагадували жителям та гостям міста Рівне про той день, коли в кінці 1974 року був відкритий тролейбусний рух у місті.

Гості відзначають чудовий технічний та естетичний стан рівненських тролейбусів, а найбільш привабливим місцем для фотосесій вважають лінію маршруту №6, що виходить за межі Рівного та пролягає мальовничими околицями.