Новина

Проєкт, реалізований за підтримки Німеччини, презентують в Острозі

14:17, 26 Грудня

зображення новини

28 грудня о 14.30 в приміщенні експозиції стародруків та рідкісних книг Музею Національного університету «Острозька академія» (захрестя храму прп. Ф. Острозького) відбудеться презентація грантового проєкту, присвяченого збереженню та захисту цінних книжкових видань із колекцій НаУОА.

Реалізація проєкту «Збереження та діджиталізація стародруків та рідкісних книг  з колекцій Національного університету “Острозька академія”» стала можливою завдяки фінансовій підтримці Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. До команди проєкту увійшли працівники університетського музею та Інституту дослідження української діаспори ім. проф. Любмира Винара. У межах грантової програми було придбано необхідне обладнання для створення правильних мікрокліматичних та безпекових умов збереження цінних книг, що в умовах війни опинились під загрозою знищення. Одним із ключових напрямків роботи стало оцифрування найцінніших видань. Доступ до електронних копій книг стане можливим завдяки створеному в рамках проєкту веб-ресурсу ”Pro libris”.

Під час презентації заплановано ознайомлення із завданнями та процесом реалізації проекту, представлення сайту ”Pro libris”, обговорення та обмін думками щодо процесу збереження цінних книжкових видань в умовах воєнного стану.

Про перебіг реалізації проекту можна дізнатись також на сайті Музею НаОАта у соцмережах.