Новина

Прокуратура Рівненщини домоглася найсуворішого покарання колишньому українському митнику-колаборанту

10:50, 08 Червня

зображення новини

У Рівному за матеріалами СБУ засуджено колаборанта, який ініціативно приєднався до «Державного митного комітету лнр». Рівненська обласна прокуратура домоглася найсуворішого покарання колишньому українському митнику-колаборанту.

Управління СБУ в Рівненській області зібрало беззаперечні докази вини державного митного інспектора, який на початку повномасштабного вторгнення, бажаючи зайняти посаду в «Державному митному комітеті лнр», добровільно перейшов на бік російського агресора та пройшов «професійну» підготовку у зазначеному незаконному правоохоронному органі.

За даними слідчих, зловмисник, перебуваючи на «посаді», здійснював митне оформлення, пропуск товарів і транспортних засобів, які перевозили як з рф на тимчасово окуповану територію Луганської області, так і в зворотному напрямку.

Вироком Рівненського міського суду вказану особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, та призначено покарання у вигляді 15 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, строком 15 років та з конфіскацією усього належного йому на праві приватної власності майна

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненська обласна прокуратура.

СБУ попереджає, що кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом!