Новина

Пораненого воїна з Гощанщини провідав друг Бімоха-Хатіко з фронту

15:50, 30 Травня

зображення новини

Історію дружби і вірності серед численних історій війни розповів Гощанський селищний голова Микола Панчук.

Під час поїздки на Схід представники влади Гощанщини заїхали провідати свого земляка, військового Сергія Поліщука, який після поранення перебуває в лікарні. А ще влаштували захиснику приємний сюрприз. 

“Пам’ятаєте історію про Хатіко? Наш сюрприз для Сергія також пов’язаний з чотирилапим другом по кличці Бім, або як називає його сам Сергій – Бімохою. 

Старший сержант, командир відділення кулеметного взводу 14 окремого стрілецького батальйону «Полісся» Сергій Поліщук зустрів безпородне цуценя 9 місяців тому поблизу Конотопа. Волонтери, які рятували тварин, неохоче віддали його Сергієві. Цуценя було кволим, потребувало лікування. Сергій пообіцяв вилікувати і дбати про нього. Слова дотримав.

Упродовж цих місяців Бім завжди був поруч зі своїм господарем. Бахмут, Торецьк, Іванківське, Оріхово-Василівка… Рятуючи командира БМП під час наступальної операції поблизу Оріхово-Василівки, Сергій дістав важкі поранення. Переломи обох рук, посічені осколками ноги і спина.

У лікарню Сергій потрапив 11 травня. Бім залишався на позиції з побратимами Сергія, але постійно шукав свого господаря, зустрічав кожну машину, відмовлявся від їжі та води.

Сергій просив хлопців якимось чином відправити Біма в Рівне, до своєї родини. І нам вдалося виконати його прохання, але перед тим ще й організувати зустріч Сергія з Бімохою. І це було неймовірно, – ділиться очільник Гощанської громади.Бім житиме в Рівному, про нього дбатимуть доньки Сергія, дружина і теща.

Сергій після одужання планує повернутися до побратимів і далі застосовувати свій бойовий досвід. А він у нього чималий.

“Ще в 2015-16 роках мені доводилось зустрічатися з Сергієм Поліщуком також у районі Бахмута під час проведення АТО. Через шість років він знову повернувся туди.
Сподіваюсь, знаючи, що Бім уже в безпечному місці, Сергій скоріше піде на поправку, одужає.

Дякую Юрію Васильчуку за можливість порадувати Сергія Поліщука і окремо – за надане пальне для поїздки. Саме такі речі роблять наше життя добрішим, щирішим, і, якщо хочете, живішим. І це те, чим ми кардинально відрізняємось від рашистських гопників, які не те що собак – своїх із поля бою не забирають”– розповів Микола Панчук.