Новина

Полковник Андрій Наконечний 27 років віддав військовій службі: у Рівному попрощаються із Героєм

18:30, 14 Березня

зображення новини

Скільки ж болю, страхів та жахіть бачать наші Герої… Та вони мужньо йдуть уперед, закриваючи собою нас від чорного сліду війни. Ми ж можемо лише дякувати кожному захиснику, який пройшов цей шлях.

Завтра повертається додому наш Герой – полковник Андрій Наконечний. На жаль, повертається на щиті…

Про це повідомив мер Рівного Олександр Третяк.

Андрій Наконечний народився у Рівному. Закінчив школу №13, а потім присвятив усе життя військовій службі. Навчався у Київському інституті Сухопутних військ, у Харківському інституті танкових військ, а згодом закінчив і Національний університет оборони України імені І. Черняховського.

Кадровий офіцер, полковник ЗСУ Андрій Наконечний був одним із тих, хто у далекому 2014 році формував 2-й батальйон “Горинь”. Після цього разом із хлопцями пройшов увесь бойовий шлях аж до розформування батальйону. У 2021 – 2022 роках — був обласним військовим комісаром Рівненщини.

“Андрій 27 років віддав службі та захисту народу України, служив вірою та правдою, віддано, до останнього. Він завжди був переконаний, що Україна повинна бути вільною та незалежною державою, і робив усе для того, аби так і було!” — розповідає дружина нашого Героя Дарія.

Дружина пригадує: розуміння того, що повномасштабне вторгнення відбудеться — у військового було. Тож у ніч на 24 лютого сім’я прокинулася по тривозі. Після того Андрій ще більше зосередився на виконанні службових обов’язків. Його цінували за професіоналізм колеги, відзначало високий рівень професійної майстерності і керівництво.

До Дня Незалежності, минулого року, полковника Наконечного нагородили орденом “За зразкову службу” — відзнакою міністра оборони України.

Останнім часом ніс службу у 10-му армійському корпусі. Та, на жаль, 12 березня серце нашого 43-річного захисника не витримало…

Люблячий і турботливий син та чоловік, опора та підтримка рідних, чудовий батько трьох діток — синів 18 та 2 років та 13-річної донечки. Щирий, добрий, а головне — завжди справедливий. Таким був Андрій Наконечний.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 15 березня, о 10-й ранку на майдані Незалежності у Рівному.

Чин похорону здійснять у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають Героя на кладовищі “Нове”.