Новина

Острозький військовий ліцей представив Рівненщину на «Джура-Десантник»

13:01, 04 Червня

зображення новини

У Житомирі з 24 по 28 травня відбувся Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник». Рівненську область у якому представляла команда Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Костянтина Івановича Острозького в складі ліцеїстів І курсу: Ярослава Мельничука, Миколи Скуміна, Володимира Шумера, Назара Гаєвського на чолі з вихователем-командиром взводу Олександром Рильським.

Цьогоріч у Всеукраїнському вишколі «Джура-Десантник» взяли участь близько сотні юнаків та дівчат з сімнадцяти областей України. Зокрема, впродовж тижня підлітки ознайомлювалися з сучасною історією та бойовими традиціями українських десантників, їх побутом, життям та особливостями професійної підготовки. Найбільш цікавий етап вишколу проходив у польових умовах, на загальновійськовому полігоні ДШВ ЗС України під Житомиром, де під керівництвом офіцерів та молодших командирів – учасників бойових дій, були проведені практичні заняття з тактичної медицини, протимінної безпеки та повітрянодесантної підготовки. Про це розповідають на сторінці ліцею.

Микола Скумін виборов перемогу, долаючи смугу перешкод, та посів перше місце в грі «Котигорошко» у ваговій категорії 75+, а Володимир Шумер здобув третє місце у цій грі. У конкурсі плакатів найкращою було визнано роботу Ярослава Мельничука, його плакат з побажаннями для воїнів-захисників було передано групі десантників 95-ої ОДШБр, які відбували на ротацію в зону проведення бойових дій на Сході України.