Новина

Очільник Рівненщини зустрівся з представниками ІТ-компаній

15:35, 19 Вересня

зображення новини

Керівники провідних ІТ-компаній Рівного сьогодні зустрілися з очільником Рівненської ОДА Віталієм Ковалем, аби обговорити стан справ у галузі, поділитися проблемами і напрацювати механізм для співпраці влади та ІТ-кластеру.

Під час зустрічі очільник Рівненщини наголосив, що ІТ-галузь є пріоритетною для будівництва держави рівних можливостей.

«Ми хочемо зробити Рівненську область регіоном рівних можливостей, де легко вести бізнес, де існують прозорі правила гри. Ми завжди відкриті для діалогу з ІТ-фахівцями і даємо «зелене світло» для всіх проектів та ініціатив, пов’язаних з інформатизацією та інформаційною трансформацією», – підкреслив керівник області, звертаючись до рівненських «айтішників».

Віталій Коваль також поцікавився проблематикою ІТ-галузі нашого краю.

Один з присутніх, голова правління рівненського IT-кластеру Сергій Сидорчик, звернув увагу на відсутність належності інформаційної роботи у школах із випускниками щодо престижності здобуття ІТ-професії саме на рідній Рівненщині.

«На жаль, у школах директори та вчителі, коли заохочують дітей до навчання, часто наголошують: вчіться добре, то вступите на навчання до Києва чи польських ВНЗ. У підсумку – в наших університетах недобори студентів, а на виході отримуємо фахівців, яких ми змушені перенавчати в своїх компаніях за власний кошт. З нашої точки зору, випускників потрібно мотивувати вчитися на Рівненщині. А тут вже потрібна підтримка і самих вищих навчальних закладів, аби школярі знали, що після завершення навчання працюватимуть в одній з ІТ-компаній рідного міста. Проте, відповідно діалогу між нами, як роботодавцями і місцевими навчальними закладами, на жаль, немає. Вони не готують спеціалістів під нас, тому серед багатьох випускників ІТ-напрямку, сьогодні далеко не всі можуть знайти роботу в Рівному за спеціальністю», – поділився Сергій Сидорчик.

Серед інших проблем «айтішники» озвучили відсутність в обласному центрі приміщень, придатних для розміщення великих компаній, складність влаштування до садочків Рівного дітей приїжджих спеціалістів, неналежного функціонування аеропорту для з’єднання з ІТ-хабами в Україні та Польщі, що сприяло би розвитку галузі тощо.

Голова Рівненської ОДА підкреслив, що від ІТ-фахівців нашого краю завжди очікує проривних ідей і готовності до їх реалізації.

«ІТ-галузь є пріоритетною для нас. Рівненщина повинна стати взірцем на мапі України щодо впровадження сучасних рішень. Дякуючи потужному ІТ-кластеру Рівного, який об’єднує в собі близько тисячі працівників, нам це цілком до снаги. Тому я запрошую вас до співпраці і переконаний, що це не остання наша зустріч», – резюмував Віталій Коваль.

Присутні на зустрічі керівники ІТ-кластеру Рівного підтвердили готовність співпрацювати із обласною владою для розвитку Рівненщини та ІТ-галузі.