Новина

Наслідки ранкових обстрілів окупантами: є загиблі та поранені

11:12, 05 Травня

зображення новини

Внаслідок ранкового обстрілу ракетами рф класу “повітря-земля” Краматорська поранені 25 людей.

Російські окупанти у ніч на 5 травня обстрілювали Донеччину та Луганщину. Влучення ворожих ракет було зафіксовано на Дніпропетровщині та Кіровоградщині, на Київщині та Черкащині спрацювала ППО.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00.

Зокрема, внаслідок ранкового обстрілу ракетами класу “повітря-земля” Краматорська Донецької області поранені 25 людей.

“Сьогодні о четвертій ранку загарбники обстріляли ракетами класу повітря-земля Краматорськ, в результаті чого пошкоджено 9 житлових будинків та школа. На території заводу “Енергомашспецсталь” сталося розгерметизація газопроводу, постраждали інші будівлі. Під час обстрілу поранені 25 цивільних осіб з них 20 надано допомогу на місці, 5 направили до лікарні”, – ідеться у повідомленні.

У Донецькій області загарбники нарощують інтенсивність і потужність обстрілів. Вчора під ракетними авіаційними ударами перебував центр Авдіївки. Пошкоджено щонайменше 15 будинків, приміщення двох АЗС, є поранені.
Ввечері і вночі відбувались періодичні обстріли Мар’їнки, також військові рф обстрілювали місто Часів Яр Бахмутського району. Пошкоджені 17 житлових будинків, один мирний житель загинув.

У Луганській області за добу сталось сім потужних артилерійських обстрілів Сєвєродонецька, ще сім — Попаснянської та Гірської громад, чотири — Лисичанська. Вночі постраждали Новодружеськ, де загорілось 2 житлових будинки, та Лисичанськ, де спалахнули житлові будинки. 5 мирних жителів загинули.

Внаслідок ракетних ударів ввечері 4 травня у Київській області ввечері ППО збили ракету над Броварським районом. Після падіння уламків загорівся чагарник та очерет. Жертв не було.

У Дніпропетровський області увечері 4 травня стались дві ракетні атаки. Одну ракету збили. Інша втрапила по залізничній інфраструктурі. Є руйнування. Постраждалих немає.

 У Кіровоградській області орієнтовно після десятої вечора стався приліт ракети на об’єкти інфраструктури. Попередньо — без жертв.

У Черкаській області близько десятої вечора спрацювала ППО. Було збито дві ракети. Потерпілих немає.

У Харкові вночі обстріляли околиці міста, постраждалих немає. За добу в області унаслідок обстрілів отримав поранення 11-річний хлопчик у Лозівському районі. У Балаклійському районі одна людина загинула. Тривають бої в Ізюмі.

Ситуація в Херсонській області залишається складною. Вибухи та обстріли лунають на всій її території. Загарбники продовжують бойові дії та мародерства. Стабільно критична ситуація.

У Миколаївській області вчора ввечері з РСЗВ був обстріляний один із районів обласного центру. Пошкоджень зазнали житлові будинки, газові труби, обірвано контактну лінію “електротранса”. Внаслідок обстрілу виникли 4 пожежі. За попередньою інформацією поранена людина.

Водночас, відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Полтавській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Сумській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській та Чернігівській областях.

За інформацією Укрінформ.