Новина

На Рівненщині засудили чоловіка за хабар лісникові

14:53, 14 Жовтня

зображення новини

Острозький районний суд виніс вирок місцевому жителеві, який пропонував хабар працівникові лісового господарства.

Михайлові П., який проживає в села Бубнівка Острозького району Рівненської області, висунули звинувачення за ч.1 ст. 354 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, яка працює на користь підприємства, установи чи організації, в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду).

У суді прокурор довів, що чоловік на початку липня 2019 року, перебуваючи на ділянці лісового масиву в Межирічі, пропонував неправомірну вигоду (хабар) працівникові підприємства, що надає послуги, пов’язані з лісництвом та іншою діяльністю у лісовому господарстві. За те, що лісничий не повідомить службових осіб ДП «Острозьке лісове господарство» про зрізані без дозволу соснові колоди, Михайло П. пропонував 400 гривень.

Вироком Острозького районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 354 ККУ та затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Острозького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури й обвинуваченим. Відповідно до угоди сторони узгодили покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Указаний вирок суду законної сили ще не набрав.