Новина

На Рівненщині стартував проєкт мобільності для менеджерів культури ОТГ

16:47, 12 Червня

зображення новини

Рівненське Регіональне відділення Асоціації міст України розпочинає реалізацію проєкту “Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини” за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Як повідомляють в ОДА, для менеджерів культури з ОТГ буде проведено навчання в форматі творчих студій, маршрутів успіхів для ознайомлення з успішним досвідом місцевих громад в сфері культурної креативної індустрії, а також фінальний Форум менеджерів культури.

Ми прагнемо підвищити інституційну спроможність ОТГ Рівненщини в сфері культурного розвитку шляхом навчання менеджерів культури сучасним інструментам виявлення та популяризації культурно-мистецького потенціалу громад, що допоможе забезпечити сталий та збалансований розвиток культури та мистецтва.- розповіла виконавча директорка Рівненського регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук.

Робота над проєктом вже стартувала, ми напрацьовуємо візуалізацію проєкту, ведемо перемовини з фахівцями, які допоможуть учасникам розкрити потенціал своєї громади і свій власний. Спільно з учасниками проєкту ми створимо “Креативний каталог громад Рівненщини”, його презентуємо восени під час Фінального форуму. До участі у проєкті запрошуємо представників галузі культури об’єднаних територіальних громад Рівненщини.-розпвіла менеджерка проєкту Анна Кульган.