Новина

На Рівненщині СБУ оголосила підозру двом жителькам, що прославляли рашистських загарбників

17:10, 11 Травня

зображення новини

Служба безпеки України продовжує протидіяти загрозам в інформаційній сфері нашої держави.

Так, за матеріалами УСБУ в Рівненській області оголошено підозру двом місцевим жителькам, які прославляли рашистських загарбників та виправдовували збройну агресію росії проти України.

За даними слідства, ці жінки, маючи проросійські настрої, заперечували факт геноциду, вчиненого російськими військовими у населених пунктах Київщини – в Бучі та Ірпені.

Вони називали звірства російських військових постановкою української влади, організованої задля розпалювання національної ворожнечі. Також одна з підозрюваних заперечувала масове вбивство українських громадян на залізничному вокзалі у Краматорську, звинувачуючи у цьому військовослужбовців ЗСУ.

У ході проведених слідчих дій за місцями проживання вказаних осіб, співробітниками СБУ було вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, літературу, яка містить антиукраїнський контент, в т.ч. заклики до визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

Крім цього, зазначені громадянки України є колишніми працівниками одного з об’єктів критичної інфраструктури регіону.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, вказаним особам оголошено підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років позбавлення волі.