Новина

На Рівненщині розробили кулінарний каталог автентичних страв і напоїв

13:33, 04 Вересня

зображення новини

ГО “Агенція сталого розвитку міста” розробила кулінарний каталог “Смакуй рівненське: автентичні страви та напої“. Відбулося це в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, завдяки проєкту “Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного”.

Командою Агенції в ході гастрономічних мандрівок, у різних куточках області вдалося віднайти самобутні страви, які мають унікальну рецептуру та оповиті легендами, що передаються господинями з покоління в покоління.

Детальніше про експедиції можна почитати у наших публікаціях:

У Рівному досліджують автентичні кулінарні страви

Смачні традиції, ремесла та обряди Рівненщини в сьогоденні: печена риба на соломі та бортництво

Дари лісу Полісся – джерело традицій та обрядів Рівненщини

У співпраці з рівненськими рестораціями реконструйовано давні рецепти з елементами сучасної подачі страв. Завдяки цьому каталогу тепер можна самостійно приготувати зелений борщ з коропом та грибами, куліш з раками, полбу, потравку та запити це вівсяним кисілем, а також здивувати своїх гостей горілкою князів Острозьких.

Каталог було створено для рестораторів, які мають бажання привносити в своє меню автентичні місцеві страви, та для тих, хто віддає перевагу гастрономічним експериментам на домашній кухні.  У ньому можна знайти цікаві давні рецепти місцевої кухні на будь-який смак.

Переглянути весь каталог можна за посиланням:

https://issuu.com/agencyforsustainabledevelopment/…/