Новина

На Рівненщині планують розробити «Паспорт готовності громади до подолання наслідків війни»

13:20, 26 Травня

зображення новини

Рівненська область – перша в Україні, де реалізовують проєкт із соціального менеджерства в територіальних громадах. Цим займаються фахівці комунального закладу обласної ради КЗ “Ветеранський простір” РОР спільно з обласною владою та Мінветеранів. Методичний супровід проєкту здійснює Національний університет «Острозька академія», де розробили сертифіковану програму і навчають соціальних менеджерів.

У кожній ТГ пропонується створити координаційний комітет, до якого увійдуть представники органів місцевого самоврядування, поліції та ветеранських спільнот.

На рівні ТГ мають розробити «Паспорт готовності громади до подолання наслідків війни». Це база даних, яка систематизує інформацію про кількість захисників і захисниць, кількість загиблих, місцеві програми, які направлені на допомогу цим категоріям громадян, інформацію про державні та недержавні структури, в які можуть звертатися бійці та їхні родини.

До повномасштабного вторгнення в Україні налічувалося до пів мільйона ветеранів. А після перемоги це будуть мільйони. І кожен боєць, який повернеться додому, – для нас дуже цінний. На рівні Верховної Ради та інших відомств є розуміння, що першою ланкою допомоги ветеранам є саме громада.

На Рівненщині проєкт «Соціальне менеджерство в громадах» реалізовують у співпраці з Центром з питань зниклих безвісти, центрами зайнятості, профільними департаментами з питань охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення.

Про це повідомила Рівненська обласна рада.