Новина

Лісівники Рівненщини не планують збільшувати вирубку лісу для промисловості

11:05, 05 Лютого

зображення новини

Цього року лісівники Рівненщини не планують збільшувати вирубку лісу для потреб промислових підприємств. Адже на сьогодні в області є достатньо сировини для деревообробних підприємств – як працюючих, так і майбутніх.

Про це заявив керівник Рівненського обласного управління лісового та мисливського управління Віталій Сухович під час наради в ОДА.

«Щомісяця лісівники заготовляють 50 тисяч кубічних метрів дров’яної деревини в місяць для промислових підприємств. Такі обсяги не змінюються вже впродовж кількох останніх років. Близько 80 % лісу постачається на підприємства області, решта – в інші регіони», – каже головний лісівник області.

Разом з тим, він відзначає, що останнім часом є проблема зі збутом цього виду продукції. Це пов’язано зі зменшенням попиту на неї. У цих умовах виживають великі підприємства-постачальники, а дрібні – закриваються.

Саме тому уряд змінив умови продажу необробленої деревини. Так, 25 % продукції продаватиметься через електронний майданчик Prozorro, решта – з використанням електронної торгової системи на біржах. Це пілотний проєкт, що допоможе побороти корупцію та зменшить незаконний обіг української деревини.