Новина

Костопільські школярі вперше приймуть участь у патріотичній грі “Джура”

17:36, 28 Березня

зображення новини

Костопільських школярів готують до змагань у військово-патріотичній грі «Джура». Костопільська громада участь братиме вперше.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Учні школи краєзнавства та туризму спільно із військово-патріотичним гуртком «Джура», який діє на базі Центру дитячої та юнацької творчості, розпочали активну підготовку до обласних змагань, які відбудуться наприкінці травня у селі Олександрія.

«Ми розпочали підготовку до змагань, щоб гідно представити Костопільську громаду у військово-патріотичних конкурсах. На разі готуємо дві команди, віком від 11 до 14 років та від 15 до 17 років. Сьогодні на занятті відпрацьовуємо смугу перешкод. Щоб подолати її, учні мають мати багато навиків. Найголовніше – правильно зав’язати вузол та зафіксувати страховий канат», – розповідає керівник гуртка школи краєзнавства та туризму Володимир Павловський.

Військово-патріотичні змагання «Джура» відбуваються щороку. Втім, Костопільська громада участь братиме вперше. Школярі, які відвідують патріотичний гурток вже декілька років, тішаться, що нарешті зможуть показати всі свої здобуті навики.

«Мені цікаво цим займатись. Я проводжу свій вільний час на свіжому повітрі. Також це корисно для мого зору, так як менше часу знаходжусь за комп‘ютером. Зараз активно займаюсь підготовкою до змагань: вчусь в’язати вузли, ходити по канату», – розповідає учасник гуртка.

Свої вміння та навички школярі покажуть вже наприкінці травня. Також діти матимуть можливість пожити у польових умовах.