Новина

Двоє рівнян зробили бізнес: продавали гуманітарку призначену військовим

17:23, 08 Грудня

зображення новини

У Рівному правоохоронці викрили злочинну групу на продажі призначеної для військових гуманітарної допомоги

На Рівненщині правоохоронці задокументували протиправну діяльність групи осіб і припинили злочинну схему з незаконного використання товарів гуманітарної допомоги, призначеної для військовослужбовців.

Сьогодні слідчі спільно із оперативниками та працівниками прокуратури провели 14 санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження. За їх результатами вилучено військове спорядження, грошові кошти, вогнепальну, холодну зброю, набої та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.

Налагодив «бізнес» із продажу предметів індивідуального захисту військових, зокрема шоломів та захисних окулярів, ввезених улітку на територію України під видом гуманітарної допомоги, рівнянин, приватний підприємець. Долучив до схеми незаконного збагачення іще кількох осіб, рекламуючи та реалізовуючи товар через інтернет-платформу. Сума завданих збитків становить майже 550 тисяч гривень.

Крім того, під приводом постачання броньованих плит учасники злочинної групи заволоділи коштами місцевого бюджету в розмірі 650 тис грн.Двом рівнянам слідчі Рівненського РУП повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 201-2, ч.2 ст. 28 ч.2 ст. 263 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відносно інших учасників злочинної групи слідчі дії тривають.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Про це повідомила Поліція Рівненської області.