Новина

Для схуднення менші порції ефективніші, ніж інтервальне голодування – дослідження

16:01, 23 Січня

зображення новини

Для схуднення або коригування ваги краще харчуватися меншими порціями або зменшити споживання калорій, ніж дотримуватися інтервального голодування.

Ефективність методу довели вчені з Медичної школи Університету Джона Гопкінса. Висновки дослідження опублікували в журналі Американської кардіологічної асоціації, ділиться “Українська правда – Життя”.

Протягом 6-ти місяців науковці вивчали особливості харчування, сну та безсоння 547 дорослих. Учасники відмічали прийоми їжі в спеціальному мобільному додатку, що дало дослідникам уявлення про кількість часу, який вони витратили між пробудженням та сніданком, а також між першим й останнім прийомом їжі протягом дня.

Вчені дійшли висновку, що час харчування не пов’язаний зі зміною ваги. Хоча режим харчування, який базується на чергуванні між голодуваннями та прийомами їжі має багато дієт для схуднення. Одна з таких – інтервальне голодування.

За словами вчених, на зміну ваги впливає кількість вживаних калорій.Середній вік людей, які взяли участь в дослідженні – 51 рік. Більшість із них – жінки з вищою освітою, які проживають в середньоатлантичному регіоні США.

Скинути надлишкову вагу корисно на будь-якому етапі життя. Проте якщо людині вдається зробити це протягом середнього віку, то її ризики передчасної смерті знижуються майже вполовину.

Існує думка, що ідеальний обсяг порції їжі за один прийом дорівнює розміру вашого кулака.