Новина

Цьогоріч майже усі випускники Острозького військового ліцею хочуть продовжити військову справу

11:33, 12 Червня

зображення новини

Відомий вислів «Є така професія: захищати Батьківщину» не повинен бути лише гаслом, а принциповою життєвою позицією справжніх чоловіків. Військова служба – це гідний вибір кожного.

11 червня на Рівненський обласний збірний пункт в супроводі офіцерів – вихователів та представників районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки прибули майбутні випускники КЗ «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» для проходження обласної медичної комісії до вступу у військові вищі навчальні заклади. Повідомляє територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Для хлопців сьогоднішній день дуже хвилюючий, так як всі хочуть щоб медкомісія та тестування пройшли вдало. Адже мрія стати військовим має здійснитись.

Цього року майже 100% випускників ліцею виявили бажання продовжувати військову справу. Командир роти – старший офіцер вихователь Острозького обласного ліцею підполковник Юрій Збаровський розповідає:

Цьогоріч майже всі хлопці з моєї роти виявили бажання продовжити навчання у ВВНЗ. В загальному їх у роті 65 чоловік, на медкомісію прибуло 60 чоловік. Але це тільки підготовка до вступу: медкомісія, тестування та відправка документів у вищі навчальні заклади, як правило біля 50% хлопців поступає. Серед хлопців є діти військових, хто вирішив піти батьківським шляхом, є й такі хто стане першим військовим в родині.

Микита родом із Рівного, випускник Острозького ліцею, потрапив до ліцею після 9 класу. Згадує, що добре готувався до вступу, тому іспити склав добре. Розповідає, що спочатку було важко, сумував за домівкою. Згодом звик, навчатися дуже подобалося, вирішив надалі стати військовим та обрав для себе Житомирський вiйськовий iнститут iменi С.П.Корольова.

Данило Шпак родом із Здовбиці, мріє стати військовим журналістом, обрав Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Розповідає, що зі школи мріяв стати військовим, але трохи підводили оцінки для вступу у військовий інститут, тому вирішив вступити до ліцею, підтягнути навчання та фізичну підготовку. Вважає, що після навчання у Острозькому ліцеї, шанс поступити до ВВНЗ зростає у двічі. Навчання у ліцеї хлопцю подобалося: гідні викладачі, забезпечення, чотириразове харчування та дисципліна.

Максим Савіцький із родини військового, тому професію обрав собі ще з дитинства. У родині хлопця військовий не тільки батько, а й мати, дід та бабуся. Після 9 класу вступив до військового ліцею, щоб ще раз зрозуміти чи правильно обрав свій майбутній фах. Сьогодні випускник впевнений, що його вибір стати військовим та боронити країну вірний . Він бадьоро проходить тестування та медичну комісію, вірить у себе та з нетерпінням чекатиме на виклик для складання іспитів у військовий інститут.