Новина

Боксер Усик у Рівному “засвітився” з адептом московського патріархату, якому СБУ вручало підозри у злочинах

10:05, 10 Січня

зображення новини

Боксер-чемпіон світу Олександр Усик 8 січня приїхав у Рівне, де провів відкрите тренування. На зустрічі його супроводжували спортсмени та члени московського патріархату.

Біля Усика постійно “крутився” Віктор Земляний. Він очолює “відділ з питань міжконфесійного врегулювання МП в Рівненській області”, а по суті – координує та діє з недопущенню переходів парафій з московського патріархату до ПЦУ.

Читайте також: Московський патріархат силою відібрав храм на Рівненщині

Віктора Земляного і ще 14 священиків почали викликали на допити в СБУ ще з грудня 2018 року. Чому саме – ви можете прочитати у матеріалі “Четвертої влади” «Як і чому слідчі УСБУ Рівненщини допитують священиків: подробиці».

Також правоохоронці провели кілька обшуків, зокрема в оселі Віктора Земляного. А навесні 2019 року йому оголосили про підозру у двох злочинах: за частиною 1 статті 300 Кримінального Кодексу України – «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості» і за  частиною 3 статті 161 Кримінального Кодексу України – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії».Також Віктор Земляний відомий тим, що його коментарі щодо міжконфесійних конфліктів та спорів транслюють у російських пропагандистських ЗМІ.

Додамо, що днями друг та колега Усика Василь Ломаченко опублікував у Instagram відео з російськими спецпризначенцями. Сам Олександр Усик постійно їздить до окупованого Криму та уникає прямо відповісти на запитання “Чий Крим?”.